De Krullenkapster

Wat betekent CG-methode? 

De CG-methode is een afkorting van Curly Girl methode,deze methode is erop gebaseerd om alleen haarproducten te gebruiken die GEEN  sulfaten, siliconen, waxen, minerale oliën en bepaalde soorten alcohol bevatten. De CG-methode  is uitgevonden door Lorraine Massey. Zij is kapster, heeft zelf krullen en heeft zichzelf aangeleerd hoe zij haar krullen het beste kan verzorgen. Alles wat zij heeft geleerd wilde zij delen door o.a. hierover een boek te schrijven genaamd Curly Girl The Handbook.

Hoe te beginnen met de CG-methode

1. Haren wassen

 Het is dus belangrijk om te stoppen met de reguliere haarverzorgingsproducten. Als je begint met de CG-methode dan start je eerst met een Final wash ( dit om je hoofdhuid en je haren goed schoon te maken van alle build-up van bijv. gel, haarlak, siliconen etc.)
Hiervoor kun je bijvoorbeeld de Scalp scrub shampoo van Bouclème of de CG Clarifying/ Detox shampoo van Curls Control gebruiken. Hierna kun je verder gaan met een Co-wash ( je haren wassen met een CG friendly conditioner) of gebruik een CG friendly shampoo bijv.de  Curls Control cleanser of Bouclème curl cleanser of Bouclème Hydrating hair cleanser. Het is belangrijk om alleen je hoofdhuid te wassen, het restantproduct spoelt vanzelf door je haar. Je kunt zelf gaan uitproberen wat het beste voor je krullen werkt, de co-wash de shampoo of beide af te wisselen. Wel is het belangrijk om af en toe een Final Wash toe te passen om weer alle build-up te verwijderen.

2. Moisturizer / Conditioner

Nu ga je verder met een CG-vriendelijke moisturizer (Curls Control) of conditioner (Bouclème curl conditioner) Knijp de moisturizer / conditioner in je kletsnatte haren, is je haar erg droog spoel het dan niet of een heel klein beetje uit. Dit geeft een hydratatieboost aan je haar.

3. Haarmasker

Is je haar erg dik of erg droog dan kun je kiezen voor een masker na het wassen. Een haarmasker kun je ook regelmatig gebruiken als een Deep co (Deep conditioner) Deze laat je dan langere tijd inwerken. Dit kan bijv. met Curls Control crème, Bouclème Intensive moisture treatment of met Olaplex. Ook nu moet je uitproberen of je het helemaal uitspoelt gedeeltelijk of misschien helemaal niet.

4. Haren borstelen

De beste methode om je haren te borstelen ( Denman brush) of te kammen ( met een afrokam of met je vingers) is tijdens het inwerken van de conditioner of masker. Je haren zijn als ze nat zijn zeer gevoelig begin daarom ook altijd vanuit de punten naar boven te kammen of te borstelen.

5. Haren drogen

Om je haren te drogen gebruik je een hydrofiele handdoek of een t-shirt. Deze wikkel je om je hoofd, dus NIET gaan wrijven. Je kunt eventueel na het uitspoelen van de conditioner/ masker een Gel aanbrengen voor een mooiere krulvorming ( Curls Control  Curl Definer of Bouclème Curl Defining gel en de Super Hold Styler). Dit breng je ook aan op kletsnat haar, genoeg aanbrengen want het wordt ook nog wat opgenomen door de hydrofiele handdoek of t-shirt. Hierna laat je je haar aan de lucht drogen of je gebruikt de diffuser op het liefst de koude stand.

TIP! Gebruik tijdens het wassen lauw of koud water! Warm of heet water drogen je krullen uit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment